![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > پیام رسانهای مشترک به مناسبت سفر روحانی به فرانسه
جمعه 13 نوامبر 2015
• فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و سازمانهای عضو آن در فرانسه و ایران جامعهی حقوق بشر فرانسه، کانون مدافعان حقوق بشر و جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران بیانیه ی مشترکی منتشر کردند ...
پیام رسانهای مشترک
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر (FIDH)
و سازمانهای عضو آن در فرانسه و ایران::
جامعهی حقوق بشر فرانسه (LDH)
کانون مدافعان حقوق بشر (DHRC)
جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI)
روحانی در فرانسه - گفتوگو دربارهی سوریه نباید باعث انحراف از توجه به وضعیت وخیم حقوق بشر درایران شود
(پاریس)، جمعه ۱٣ نوامبر ۲۰۱۵ (۲۲ آبان ۱٣۹۴) ـ حقوق بشر در ایران باید در رأسِ گفتوگوهای روحانی و اولاند در دیدار روز سهشنبه ۱۷ نوامبر آنها قرار گیرد. شمار موارد نقض حقوق بشر از زمان انتخاب رئیس جمهوری کنونی در ایران افزایش قابل ملاحظهای یافته است و گفتوگو دربارهی سوریه نباید بر این موارد نقض حقوق بشر سایه افکند.
فدراسیون و سازمانهای آن گفتند: «دولتهای دمکراتیک سالهاست که در پناه گفتوگوهای هستهای پنهان شدهاند تا از طرح موضوع حقوق بشر در بحث با ایران پرهیز کنند. حالا سوریه مطرح است.»
به گزارش سازمانهای ما:
بیش از ٨۰۰ تن در ۹ ماه اول ۲۰۱۵ اعدام شدهاند که بیشترین تعداد از سال ۱۹٨۹ به بعد است؛
دادگاهها متهمان را به مجازاتهای غیرانسانی، مثل قطع عضو، درآوردن چشم، آزمایش بکارت، شلاق و غیره محکوم میکنند؛
در حدود ۱۰۰۰ نفر محکومیتهای طولانی زندان را به دلایل سیاسی یا بهخاطر فعالیتهای حقوق بشری سپری میکنند؛
حقوق زنان زیر پا گذاشته میشود؛
اقلیتهای قومی و دینی تحت آزار هستند و بسیاری از خداباوران (بهایی، مسیحی، درویش، اهل سنت و دیگران) بهخاطر اعتقادشان به زندان افتادهاند.
فدراسیون و سازمانهای آن اعلام کردند: «هیچ کس نباید راضی باشد که با پیشرفت گفتوگوها دربارهی سوریه، وضع حقوق بشر در ایران وخیمتر شود. کلیهی طرفهای مربوط، از جمله فرانسه، باید رویکردی جهانی و منسجم در پیش بگیرند.»
سه مدافع حقوق بشر عضو سازمانِ عضو فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر هم اکنون در ایران در زندان به سر میبرند: نرگس محمدی، عبدالفتاح سلطانی و محمد سیفزاده. سازمانهای ما از آقای اولاند میخواهند از همتای ایرانی خود خواستار آزادی آنها و کلیهی مدافعان حقوق بشر زندانی در ایران شود.
رئیس جمهور فرانسه بایستی از فرصتِ موجود در این دیدار، استفاده کند و خواهان تضمین برگزاری انتخابات پارلمانی آزاد و شفاف ـ در سازگاری با میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران تصویب کرده است ـ در فوریه ۲۰۱۶ شود.
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر (FIDH)
جامعهی حقوق بشر فرانسه (LDH)
کانون مدافعان حقوق بشر (DHRC)
جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI)