صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > احمد شهید: وضعیت حقوق بشر ایران بهتر نشده است

احمد شهید: وضعیت حقوق بشر ایران بهتر نشده است

جمعه 13 مه 2016

احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، در سخنانی در اندیشکده شورای آتلانتیک در شهر واشنگتن، بار دیگر تاکید کرد وضعیت حقوق بشر در ایران بهتر نشده است.

به گزارش صدای او که از سال ۲۰۱۱ میلادی به این سمت انتخاب شده است، در پاسخ به انتقادهایی که در مورد گزینشی برخورد کردن و استانداردهای دوگانه در موضوع حقوق بشر می‌شود، با اشاره به کشورهایی مثل عربستان سعودی گفت، وضع حقوق بشر در همه کشورها باید جدی گرفته شود.

آقای شهید در ادامه تاکید کرد که با این حال، این کشورها همکاری هایی با نهادهای بین المللی داشته و اجازه سفر و تحقیق به گزارشگران سازمان ملل متحد را داده‌اند، که ایران از آن سر باز زده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تاکنون اجازه سفر احمد شهید به این کشور را، علیرغم درخواست‌های مکرر او، صادر نکرده‌اند.

سخنرانان نشست اندیشکده شورای آتلانتیک گفتند با وجود روی کار آمدن دولت حسن روحانی، وضعیت حقوق بشر در ایران همچنان نامناسب است و از بازداشت کسانی گفتند که در پی ایجاد پلی میان ایران و جامعه بین المللی هستند.

در پی رسیدن به توافق هسته ای میان ایران و قدرت‌های جهانی، دیدگاه‌های مختلفی در ارتباط با تاثیر این توافق بر مسائل داخلی ایران از جمله حقوق بشر مطرح شد.

آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران و نزدیکان او بارها تاکید کرده‌اند که چیزی به نام "برجام ۲" را به رسمیت نمی‌شناسد؛ عبارتی که حسن روحانی در مورد عمل به وعده‌های داخلی انتخاباتی خود، از جمله برچیدن فضای امنیتی و بهبود وضعیت حقوق بشر، استفاده کرد.

با وجود کارنامه انتقادبرانگیز حقوق بشر ایران، سخنرانان نشست اندیشکده شورای آتلانتیک، توجه گسترده نهادهای بین المللی به این مساله و تلاش‌های فعالان ایرانی در داخل و خارج از کشور را نشانی از امیدواری به بهبود وضعیت حقوق بشر و آزادی بیان در ایران دانستند.

کپی رایت © 2023 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0