صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > کارزار عفو بین الملل برای آزادی اسماعیل عبدی

کارزار عفو بین الملل برای آزادی اسماعیل عبدی

شنبه 17 دسامبر 2016

• سازمان عفو بین الملل کارزاری را جهت آزادی اسماعیل عبدی آغاز کرده است. اسماعیل عبدی فعال صنفی معلمان ایران در تاریخ ۹ نوامبر دستگیر و برای تحمل حکم ۶ سال زندان، به زندان اوین منتقل شد ...

اسماعیل عبدی فعال صنفی معلمان ایران و دیبر سابق کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در تاریخ 9 نوامبر دستگیر و برای تحمل حکم 6 سال زندان، به زندان اوین منتقل شد. او زندانی عقیدتی است و صرفا به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز صنفی مورد هدف قرار گرفته است.

در 9 نوامبر 2016 شش نفر از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، معلم ریاضیات و دبیر کانون صنفی معلمان ایران را در خانه اش دستگیر و او را برای تحمل حکم شش سال زندان، به زندان اوین منتقل کردند. نیروهای دولتی که عبدی را دستگیر کردند، از ارائه هر گونه کارت شناسایی و یا حکم بازداشت خود داری نمودند. اسماعیل عبدی در ماه فوریه 216 توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به جرم های واهی امنیتی از جمله "تبلیغ علیه نظام" و " اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی" به شش سال زندان محکوم شد.

این اتهامات علیه اسماعیل عبدی به خاطر فعالیت های مسالمت آمیزصنفی اوست؛ از جمله به خاطر همکاری او با آموزش بین الملل، این بزرگترین فدراسیون جهانی اتحادیه معلمان، و سازمان دادن تظاهرات مسالمت آمیز معلمان و اعضای کانون های صنفی معلمان در مقابل مجلس در اکتبر 2016 برای اعتراض به سطح پایین بودجه آموزش و پرورش و دستمزد معلمان و اعتراض به زندانی کردن فعالین صنفی معلمان است. حکم صادر شده علیه عبدی در اکتبر 2016 در دادگاه تجدید نظر تایید شد.

اسماعیل عبدی نخستین بار در 27 ماه ژوئن 2015 توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شد، و این زمانی بود که او قصد داشت برای شرکت در هفتمین کنگره آموزش بین الملل که در ژوئیه 2015 در شهر اوتاوا برگزار شد، ویزا بگیرد.

عبدی به مدت 40 روز در سلول انفرادی بند 2 زندان اوین، که توسط سپاه پاسداران اداره می شود، محبوس بود و سپس به بند 7 و 8 زندان اوین، جایی که زندانیان با جرایم عادی در ان نگاه داشته می شوند و شرایط بسیار بدی دارد منتقل شد. او ده ماه در انجا بسر برد و سپس در چهاردهم ماه مه با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

”عبدی هنگامی آزاد شد که 14 روز از اعتصاب عذای او می گذشت، او در اعتراض به زندانی شدن خود و دیگر اعضای اتحادیه های کارگری با اتهامات بی پایه امنیتی، و در اعتراض به سرکوب تجمعات و اعتصابات مسالمت آمیز تشکل های صنفی؛ ممنوع بودن برگزاری مستقل مراسم روز جهانی کارگر و روز جهانی معلم و تداوم دستمزد های زیر خط فقر دست به اعتصاب غذا زده بود. در نامه ای سرگشاده از زندان در آوریل 2016، اسماعیل عبدی نوشت: " برمبنای مدارکی که حکم محکومیت من صادر شده شما می توانید بگویید که هر تلاشی برای بالا بردن سطح زندگی و معیشت معلمان و کارگران در ایران میتواند اقدام علیه امنیت ملی تلقی شود."
از شما تقاضا می کنیم بدون درنگ به انگلیسی، فارسی، عربی، فرانسوی، اسپانیایی و یا به زبان خودتان به شرح زیر نامه بنویسید:

• از مقامات دولتی ایران بخواهید که اسماعیل عبدی را فورا و بدون هیچ قید و شرط آزاد کنند، چرا که او زندانی عقیدتی است و تنها به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز صنفی، زندانی شده است.

• از آنها بخواهید که مسئله نگهداری اسماعیل عبدی در سلول های انفرادی و طولانی مدت را مورد بررسی قرار دهند، چرا که این اقدام، قانون منع شکنجه و دیگر مجازات بیرحمانه، غیرانسانی و اهانت آمیز را نقض می کند. و بخواهید کسانی را که در این مورد مسئول بوده اند، در شرایط عادلانه محاکمه کنند.

• از آنها بخواهید که به حق هر کس برای تشکیل و یا پیوستن به تشکل مورد انتخاب خود که طبق میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR) و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR )، تضمین شده است و هر دو میثاق را ایران به تصویب رسانده است، احترام بگذارند.

تقاضا می کنیم که درخواست ها را تا قبل از 24 ژانویه 2017 به مقامات زیر ارسال کنید :
رهبر، آیت الله سید علی خامنه ای، رئیس قوه قضاییه، آیت الله صادق لاریجانی. کپی نامه را را به وزیر آموزش و پرورش، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی ارسال کنید.

لطفا درخواست خود را به مسئولین سفارت ایران در کشور خود که لیست آن در زیر آمده است ارسال کنید. اگر در کشور شما سفارت ایران وجود ندارد، لطفا نامه را به نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به ادرس زیر پست کنید:

622 Third Avenue, 34th Floor, New York, NY 10017, United States.

برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید

www.amnesty.org

ترجمه و تکثیر از

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

کپی رایت © 2023 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0