صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > سخنگوی دولت از توقف سند ۲۰۳۰ خبر داد

سخنگوی دولت از توقف سند ۲۰۳۰ خبر داد

چهار شنبه 17 مه 2017

سخنگوی دولت از توقف سند ۲۰٣۰ سخن گفت. به دنبال انتقاد علی خامنه ای از این سند، حسن روحانی در سخنرانی های انتخاباتی خود گفته بود که این سند با توجه به قانون اجرایی خواهد شد.

رهبر حکومت یک هفته پیش گفته بود: جمهوری اسلامی تسلیم سندهایی مانند سند ۲۰۳۰ یونسکو نخواهد شد، به گفته ی وی: به چه مناسبت یک مجموعه‌ به‌ اصطلاح بین‌المللی تحت نفوذ قدرت‌های دنیا، برای ملت‌ها تکلیف مشخص کند؟

حسن روحانی در اجتماع هواداران خود در ورزشگاه آزادی تصریح کرده بود سند ۲۰٣۰ را در چارچوب قانون اجرا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت صبح امروز(سه ‌شنبه) در نشست خبری هفتگی خود درباره سند ۲۰۳۰ و حواشی پیش آمده پیرامون آن اظهار کرد: مقام معظم رهبری هفته گذشته در جایگاه رهبری که برهمه مسائل نظارت دارد درباره سند ۲۰۳۰ توصیه هایی فرمودند و طبیعی است که نظر معظم له برای دولت مهم است. پیگیری لازم صورت گرفت و برای عمل به منویات ایشان قرار رشد تارفع ابهامات درباره سند ۲۰۳۰ هرگونه فعالیتی درمورد آن در ایران متوقف شود.

وی ادامه داد: مباحثی که رهبری فرمودند درست است اما آنچه غیر معمول است این است که عده‌ای برای پیشبرد اهدافشان تلاش کرده اند این مسئله را مصادره به مطلوب کنند و نگاهی را ترویج کردند که حقا نادرست است. شما شب نامه‌ها دیده اید که در آن نوشته اند دولت سندی را مخفیانه بدون ارجاع به مجلس امضا کرده و در آن مسائلی مثل خودارضایی کودکان سه تا چهار سال و یا موارد مهم دیگری که انسان شرم می‌کند درباره آنها صحبت کند در آن مطرح شده است. چون این مسئله انتخاباتی نیست از رسانه ملی درخواست می‌کنم این صحبت‌ها را منتشر کنند تا تشویش اذهان برطرف شود.

نوبخت با اشاره به اینکه سند ۲۰۳۰ یک پیمان نامه ویک قرارداد نیست که در آن نیاز به امضای طرفین باشد، تاکید کرد: شما نشان دهید که یکی از مقامات جمهوری اسلامی پای این سند را امضا کرده باشد. این یک چارچوب عملی برای آموزش است که اجرای آن الزام آور نیست و اگر جمهوری اسلامی با بخشی از آن مخالف باشد طبق مقررات این حق را دارد که تحفظ خود را اعلام کند. در آن جلسه یونسکو همه کشورها حضور داشتند و هیچ کشوری جز جمهوری اسلامی اشکالی در آن ندید.

نوبخت گفت: ببینید با این موضوع چقدر برای روحانیت دغدغه به وجود آورده‌اند. به روستاها رفته و مسائلی را برای متدینین مطرح کرده‌اند. این زخمی است که روی دل مردم دیندار زده می شود و فرصتی هم نیست که ما اسناد را یک به یک نشان دهیم و ثابت کنیم که ما کافر نیستیم. مشی برخی مشی تکفیری است. به هرحال این یک مسئله انتخاباتی نیست و یک اتهام نارواست من برای رفع نگرانی مردم مطرح کردم. تا خیال متدینین راحت شود که ما سندی را که در شب‌نامه‌ها گفته می شود و ترویج برخی مسائل جنسی امضا نکردیم.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به صحبت‌های رئیس‌جمهور که گفته به رهبری در برخی موارد گزارش‌های دروغی داده شده و آیا این مسئله پیگیری شده که چه کسانی این کار ارا انجام می‌دهند بیان کرد: همین سند ۲۰۳۰ می‌تواند مصداق باشد باید ببینیم چه کسانی در بیرون و این طرف آن طرف این مسائل را مطرح می‌کنند اما صحبت مقام معظم رهبری برای ما مطاع است وایشان همیشه به نمایندگان در مجامع مختلف توصیه می کنند که از حقوق ملت به دقت دفاع کنند و نسبت به هنجارها حساس باشند. درباره این موضوع می‌توان در بیرون عقبه را پیدا کرد که چه کسانی شب نامه ها را پخش می کنند و در مساجد به متدینین این حرفها را می‌زنند.



سند ۲۰۳۰؛ سندی است که کمیسیون علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل (یونسکو) برای آموزش در کشورهای جهان تدوین کرده است.
دولت روحانی بی‌سر و صدا و شتابزده در پی اجرای آن بود .


سند ۲۰۳۰ یونسکو چیست؟

برنامه "دگرگون ساختن جهان ما؛ دستور کار 2030 برای توسعه پایدار" معروف به "سند 2030 یونسکو" در سال 2015 میلادی با 17 هدف اصلی و 169 هدف ویژه در سازمان ملل متحد به تصویب رسید و کشورهای عضو ملزم به رعایت آن شدند.

هفده هدف اصلی توسعۀ پایدار که در این سند آمده عبارت است از:

هدف اصلی 1: پایان دادن به فقر در همۀ اشکال آن و در همه جا.

هدف اصلی 2: پایان دادن به گرسنگی، تحقق امنیت غذایی و تغذیۀ بهتر و توسعۀ کشاورزی پایدار.

هدف اصلی 3: تضمین یک زندگی توأم با سالمت و ترویج رفاه برای همه و درتمامی سنین.

هدف اصلی 4: تضمین آموزش با کیفیت، برابر و فراگیر و ترویج فرصتهای یادگیری مادام العمر برای همه.

هدف اصلی 5: دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمندسازی همۀ زنان و دختران.

هدف اصلی 6: تضمین دسترسی به آب و مدیریت پایدار آب و بهداشت برای همه.

هدف اصلی 7: تضمین دسترسی به منابع انرژی مقرون به صرفه، مطمئن، پایدار و نوین.

هدف اصلی 8: ترویج رشد اقتصادی ماندگار، فراگیر و پایدار، اشتغال کامل و بهره ور و اشتغال شرافتمندانه برای همه.

هدف اصلی 9: ساختن زیربنای مقاومتی، ترویج صنعتی سازی پایدار و فراگیر، و ترویج نوآوری.

هدف اصلی 10: کاهش نابرابری در درون و در میان کشورها.

هدف اصلی 11: تبدیل شهرها و سکونتگاههای انسانی به مکانهای همه شمول، امن، مقاوم و پایدار.

هدف اصلی 12: تضمین الگوهای پایدار تولید و مصرف.

هدف اصلی 13: اقدام عاجل برای رویارویی با تغییر اقلیم و آثار آن.

هدف اصلی 14: حفاظت و استفادۀ پایدار از اقیانوسها، دریاها و منابع دریایی برای توسعۀ پایدار.


هدف اصلی 15: پاسداشت، احیا و ترویج استفادۀ پایدار از بومسازگانهای زمینی، مدیریت پایدار جنگلها، مبارزه با بیابان زایی و توقف و معکوسسازی روند تخریب (یا فرسایش) زمین و همچنین متوقف ساختن تخریب تنوع زیستی.

هدف اصلی 16: ترویج جوامع صلح جو و فراگیر برای توسعۀ پایدار، برقراری امکان دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد مؤسسات مؤثر، پاسخگو و فراگیر در همۀ سطوح.

هدف اصلی 17: تقویت ابزار اجرا و احیای همکاری های جهانی برای (تحقق) توسعۀ پایدار.

سازمان یونسکو پس از تصویب این سند، مسئول اجرا و پیگیری اجرای آن در کشورهای عضو شده است.

گفته می شود که تاکنون حدود پنجاه کشور این سند را پذیرفته و در حال اجرای آن هستند

کپی رایت © 2023 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0