صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > بازداشت شش شهروند بهایی در گرگان، کاشان و شیراز

بازداشت شش شهروند بهایی در گرگان، کاشان و شیراز

پنج شنبه 6 ژوئيه 2017

خبرها از ایران حاکی است در هفته جاری و طی دو روز گذشته دست‌کم شش شهروند بهایی در شهرهای گرگان، کاشان و شیراز بازداشت شده‌اند.

امرالله منوچهری و ضیاءالله الهیان، دو شهروند بهایی ساکن کاشان، روز دوشنبه، ۱۲ تیرماه، در پی احضار توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

این دو شهروند بهایی پیشتر نیز توسط ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی احضار و بازجویی شده و منازل‌شان تحت بازرسی قرار گرفته بود.

همزمان، ورقا مهدی‌نژاد و شیوا اخلاقی، دو شهروند بهایی ساکن شیراز نیز توسط ماموران امنیتی بازداشت شده‌اند.

برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید

جامعه جهانی بهایی در ژنو با تایید خبر بازداشت این شهروندان بهایی اعلام کرد که این افراد به اتهامی نامعلوم بازداشت شده‌اند.

پریوش شجاعی و روفیا پاکزادان نیز دو شهروند بهایی ساکن گرگان هستند که روز دوشنبه، ۱۲ تیرماه، جهت اجرای حکم یک سال و نیم زندان خود، در پی احضار توسط دستگاه قضایی به زندان گرگان منتقل شدند.

این شهروندان بهایی پنج سال پیش در جریان بازداشت دسته‌جمعی ۲۴ تن از بهاییان ساکن گرگان بازداشت شدند و اتهام آنان «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی» اعلام شد.

این افراد در بهمن‌ماه سال ۹۴ در دادگاه بدوی به جمعا ۱۹۳ سال زندان محکوم شدند.

به گفته امیرسالار داوودی، وکیل مدافع چند تن از این شهروندان بهایی، حکم هر یک از این افراد بعدا در دادگاه تجدیدنظر به ۱۵ تا ۲۳ ماه زندان کاهش یافت.

به گفته جامعه جهانی بهایی در ژنو، حدود سه هفته پیش نیز ۹ تن دیگر از این شهروندان بهایی ساکن گرگان از طریق احضار یا بازداشت روانه زندان شدند.

چهار تن از این افراد به نام‌های مژده ظهوری، فرحناز تبیانیان، مریم دهقانی، هوشمند دهقانی در منازل‌شان بازداشت شدند و شیدا قدوسی، میترا نوری، پریسا شهیدی، پونه ثنائی و نازی تحقیقی نیز پس از احضار به اداره اطلاعات گرگان، جهت اجرای حکم خود به زندان منتقل شدند.

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، در اسفندماه گذشته در نخستین گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، از «تبعیض‌های گسترده علیه بهاییان» از جمله محرومیت آنان از حق تحصیل در دانشگاه‌ها، ایجاد محدودیت‌های شغلی و پلمپ محل کسب و کار بهاییان انتقاد کرد.

در گزارش عاصمه جهانگیر آمده بود که دست‌کم ۹۰ شهروند بهایی به دلایل عقیدتی در زندان‌های ایران به سر می‌برند.


عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران در نخستین گزارش خود تصریح کرده است،بهبودی در کارنامه حقوق بشر ایران حاصل نشده است و محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه زنان و اقلیت‌های دینی همچنان در این کشور ادامه دارد.

خانم عاصمه جهانگیر سال گذشته جانشین احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران شد و این نخستین گزارش وی در این سمت از در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران است.

به گزارش وب سایت سازمان ملل متحد، عاصمه جهانگیر در گزارش خود تاکید کرده است: فقدان قوه قضاییه مستقل، آزادی بیان و تداوم بازداشت‌های خودسرانه همچنان موضوع نگرانی‌های جدی در ایران هستند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران دراین گزارش تصریح کرده است،برای هرگونه تغییر قابل توجه در وضعیت حقوق بشر در ایران، می بایست تغییرات عمیق قانونی و ساختاری در این کشور اعمال شود.

خانم عاصمه جهانگیر ضمن استقبال از اقدام دولت حسن روحانی باری تدوین و انتشار «منشور حقوق شهروندی»، ابراز امیدواری کرده است این منشور به گونه‌ای اجرا شود که وضعیت حقوق بشر در ایران را بهبود بخشد.

او همچنین در این گزارش با اشاره به اقدامات دولت برای کاهش میزان اعدام‌ها در کشور،تاکید شده است که تعداد اعدام‌ها «سطح هشداردهنده ای» رسیده است که موجب نگرانی عمیق است.

اشاره گزارشگر ویژه سازمان ملل به طرح اخیر در مجلس ایران است که در صورت تصویب نهایی، برای مجرمان مواد مخدر مجازات‌های دیگری غیر از اعدام اعمال خواهد شد.

خانم عاصمه جهانگیر همچنین از حکومت ایران خواسته است، فوری و بدون قید و شرط اعدام نوجوانان زیر ۱۸ سال را متوقف کند.

در ادامه این گزارش، وی خواستار توقف اعدام افراد در ملاءعام نیز شده است.

عاصمه جهانگیر می گوید،با توجه به ممنوعیت مطلق هرگونه بدرفتاری وشکنجه متهمان،مجازات هایی مانند شلاق، کور کردن، قطع عضو بدن و سنگسار افراد در قوانین ایران اجرا می شوند که ناقض چنین ممنوعیتی هستند.

وی از حکومت ایران خواسته است تا به بدرفتاری با زندانیان و مجازات هایی که ناقض‌ شان انسان هستند،پایان دهد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌ بشر ایران همچنین از حکومت جمهوری اسلامی خواسته است تا ضمن تضمین آزادی مطبوعات و رسانه‌ها،کلیه افرادی را به دلیل بیان دیدگاه‌ها و نظراتشان زندانی شده اند، آزاد کند.

خانم عاصمه جهانگیر در ادامه این گزارش تصریح کرده است که وضعیت اقلیت‌های رسمی و غیر رسمی دینی در ایران همچنان به شدت نگران‌کننده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌ بشر ایران گفته است:بهایی ها همچنان به طورسازمان‌یافته و هدفمند،مورد تبعیض قرار می‌گیرند و از داشتن حق زندگی محرومند.

کپی رایت © 2023 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0