![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > برنامه ی موشکی ایران به شورای امنیت رفت
چهار شنبه 2 اوت 2017
• همزمان با امضای تحریم های تازه توسط ترامپ، آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ در ایران را "تهدیدآمیز و تحریکآمیز" خوانده اند ...
آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ در ایران را "تهدیدآمیز و تحریکآمیز" خوانده و آن را "ناسازگار" با قطعنامه شورای امنیت در تایید توافق هستهای دانستهاند.
در این نامه آمده است که اگر موشک سیمرغ در قالب موشکی بالستیک طرحریزی شود، بُرد و ظرفیت لازم برای حمل کلاهک هستهای را خواهد داشت.
به گزارش بی بی سی ایران پیش از این ناسازگاری آزمایش سیمرغ را با قطعنامه سازمان ملل رد کرده و گفته است که این ماهواره، با قابلیت قرار دادن ماهوارهها در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین، برای به فضا فرستادن ماهوارههای مخابراتی، هواشناسی و امثال آن ساخته شده است.
قطعنامه شورای امنیت در تایید توافق هستهای از ایران میخواهد "از فعالیتهای مرتبط با موشکهایی اجتناب کند که با قابلیت حمل سلاح هستهای طراحی شدهاند، از جمله پرتابهایی که از فناوری موشکهای بالستیک استفاده میکنند."
آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نامهشان به شورای امنیت از ایران خواستهاند که فورا همه فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای را متوقف کند.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، به نمایندگی از آمریکا و سه قدرت اروپایی این نامه را امضا کرده است.
در این نامه آمده است که وقتی ایران تعهدات بینالمللی خود را نقض میکند، جامعه جهانی باید "پیامی روشن" به آن بدهد.
چهار قدرت جهانی از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواستهاند که گزارشی جامع درباره فعالیتهای موشکی ایران، از جمله برنامههای فضایی این کشور تهیه کند.
ترامپ تحریم های جدید را امضا کرد
در همین روز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا طرح جامع تحریم روسیه، ایران و کره شمالی را که در سنا و کنگره آمریکا با اکثریت مطلق آرا به تصویب رسیده بود امضاء کرد. اکنون این مصوبه لازمالاجراست.
به گزارش زمانه، ترامپ هنگام امضای این قانون گفته است: «من از اقدامات بازدارنده نسبت به رفتار بیثباتکننده ایران، کره شمالی و روسیه و از مجازات این کشورها استقبال میکنم. اما این مصوبه کمبودهای زیادی دارد. از روی شتاب، کنگره قانونی را تصویب کرده که به طور آشکاری با قانون اساسی آمریکا در تعارض است.»
ترامپ اظهار امیدواری کرد که کنگره آمریکا با تجدید نظر در تحریم روسیه مانع از ادامه گفتوگوهای اتحادیه اروپا با روسیه درباره معاهده مینسک و بحران اوکرین نشود. رئیس جمهور آمریکا گفت به رغم این نگرانیها، به خاطر «وحدت ملی» مصوبه کنگره را امضاء میکند.
تحریمهای روسیه به دلیل دخالت این کشور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و الحاق کریمه به فدراسیون روسیه تصویب شده و مجازاتهایی برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نظر گرفته. تحریم ایران، سپاه پاسداران را نشانه رفته و هدفش تنشزدایی از خاورمیانه است. تحریم کره شمالی هم به دلیل برنامه موشکی این کشور اعمال میشود.
پیش از این، محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران گفته بود که اگر سپاه تحریم شود آمریکا میبایست پایگاههای خود در خاورمیانه، تا عمق هزار کیلومتری مرزهای ایران را جمعآوری کند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر در امور بینالملل اعلام کرده بودند که هدف از اعمال این تحریمها، مقابله با گسترش نفوذ ایران و روسیه در خاورمیانه است.
فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا هم از مصوبه کنگره آمریکا خشنود نیستند. وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده است که مصوبه کنگره آمریکا برای تحریم ایران، روسیه و کره شمالی به دلیل ابعاد فرامرزیاش کنوانسیون وین در مورد حقوق معاهدات را نقض میکند.
آلمان نگران است که تحریم روسیه شرکتهای آلمانی را که با روسیه در پروژه احداث خط لوله گاز نورد استریم ۲ همکاری میکنند تحت تأثیر قرار دهد و آنها را به دلیل همکاری با روسیه تحت تحریم اقتصادی قرار دهد.
روسیه در واکنش به مصوبه کنگره، نیمی از دیپلماتهای آمریکایی را اخراج کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز گفته است تحریمها علیه روسیه یک جانبه و غیر قانونیست و بهبود روابط بین دو کشور را به تأخیر میاندازد.