صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > مولوی عبدالحمید به خامنه‌ای: به تبعیض نسبت به اهل سنت پایان دهید

مولوی عبدالحمید به خامنه‌ای: به تبعیض نسبت به اهل سنت پایان دهید

چهار شنبه 6 سپتامبر 2017

عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در نامه‌ای خطاب به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از او خواست تا به تبعیض و نابرابری نسبت به اهل سنت پایان داده شود

ادعاهای رژیم جمهوری اسلامی ایران از سوی روحانیون اهل سنت در ایران به چالش کشیده می‌شود و در تازه‌ترین مورد امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی از وی خواست تا به تبعیض علیه پیروان اهل سنت پایان داده شود.

مولوی عبدالحمید در نامه خود نوشته :"… علی رغم تاکیدات مکرر رهبر جمهوری اسلامی در خصوص مبارزه با نابرابری و تبعیض و نگاه یکسان در دیدار با مسئولان مختلف، هنوز تبعیض و نابرابری بیداد می‌کند ..."

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی با تاکید بر اینکه اهل سنت از نبود نگاه یکسان رنج می‌برند، از رهبر جمهوری اسلامی خواسته تا با فرمانش که فصل الخطاب است، به نابرابری‌های ۳۸ ساله در رده‌های مختلف کشور، در استخدام‌ها و واگذاری مسئولیت‌ها و مناصب در مرکز و مناطق مختلف کشور پایان دهد و دستور دهد از توانمندان اهل سنت در هیات دولت استفاده شود و آنها در مدیریت‌های استانی و ارشد کشور به کار گرفته شوند.

او همچنین از رهبر جمهوری اسلامی خواسته تا آزادی‌ مذهبی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در نمازهای یومیه و جمعه در کلانشهرها به ویژه تهران، دست تندروها که مزاحمت ایجاد می‌کنند، قطع شود.

رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به مولوی عبدالحمید گفته است: ...همه باید با هم در کنار هم در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند ..."

پاسخ رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی و بکارگیری کلماتی همچون "باید"، "عزت ایران اسلامی" ادعاهای منتقدان در رابطه با تبعیض شدید علیه اهل سنت را به اثبات می‌رساند.


نامه فعالان اهل سنت به خامنه‌ای: به سه دهه تبعیض پایان دهید

هم‌زمان با برگزاری "اجلاس بین‌المللی بیداری اسلامی" در تهران و سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در این مراسم، نامه تعدادی از فعالان اهل سنت خطاب به خامنه‌ای منتشر شد. در این نامه به "اعمال تبعیض‌" علیه اهل سنت اعتراض شده است.
طلبه‌های جوان اهل سنت در ایران

تعدادی از نمایندگان و فعالان اهل سنت در نامه‌ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی ایران، به محدودیت‌های موجود و اعمال تبعیض نسبت به پیروان این مذهب اعتراض کرده‌اند. به گزارش "وب‌سایت‌های خبری فارسی‌زبان" که متن این نامه‌ی اعتراضی را منتشر کرده‌اند، نگارند‌گان نامه از رهبر جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا به "خواسته‌های خیرخواهانه و قانونی" اهل سنت توجه شود.

این نامه روز شنبه (۱۷ سپتامبر / ۲۶ شهریور) و هم‌زمان با سخرانی رهبر جمهوری اسلامی ایران در "اجلاس بین‌المللی بیداری اسلامی" در تهران انتشار یافته است. در بخشی از این نامه‌ی سرگشاده به سخنان علی خامنه‌ای در مراسم یادشده اشاره شده و آمده است: «حضرتعالی از موج بیداری ملت‌های عمدتا سنی مذهب منطقه بر علیه سلطه تفرقه‌افکنان و دشمنان اسلام سخن می‌گویید و نظام جمهوری اسلامی را الگوی این قیام ها می‌دانید. سئوال اینجاست که چگونه ملت‌های عمدتا سنی‌مذهب منطقه، نظام دینی‌ای را الگوی خود قرار خواهند داد که به آنان، یعنی سنی‌ها اجازه ساخت مسجد و حتی اقامه‌ی نماز در پایتخت نظام یا بعبارتی اُم‌القرای جهان اسلام را نمی‌دهد؟»

"فشار روزافزون بر اهل سنت"

در ادامه‌ی این نامه، به ایجاد محدودیت و دستگیری تعدادی از نمایندگان اهل سنت در ایران اشاره شده و از جمله در مورد مولوی عبد‌الحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، و خانواده‌ی وی آمده است: «ممانعت غیرقانونی از برگزاری نماز عید فطر اهل سنت در تهران و برخی از کلان‌شهرهای کشور و محکومیت اخیر حافظ قرآن، آقای محمد اسماعیل ملازهی، داماد مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی، به جرم جاسوسی برای بیگانه، مثال واضحی از فشار روزافزون بر اهل سنت و رهبران مذهبی آنها می‌باشد.»

مولوی عبدالحمید، رهبر اهل سنت در سیستان و بلوچستان، از رهبر جمهوری اسلامی خواسته بود که اجازه ندهد مسئولان جلوی اقامه نماز عید فطر توسط سنی‌ها را بگیرند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، رهبر اهل سنت در سیستان و بلوچستان، در شهریورماه امسال و هم‌زمان با پایان ماه رمضان، طی نامه‌ای از رهبر جمهوری اسلامی خواسته بود که اجازه ندهد مسئولان جلوی اقامه نماز عید فطر توسط سنی‌ها را "در شهرهای بزرگ که اهل سنت در اقلیت هستند" بگیرند. پیش از طرح خواست مولوی عبدالحمید از رهبر جمهوری اسلامی، ۱۴ نماینده اهل سنت مجلس نیز در نامه‌ای خطاب به محمود احمدی‌نژاد، خواستار زمینه‌سازی برای برگزاری مراسم نماز عید فطر از سوی اهل سنت در تهران شده‌ بودند.

در متن نامه‌ی فعالان اهل سنت با اشاره به دعوت از نمایندگان گروه‌های اسلامی برای شرکت در اجلاس بین‌المللی بیداری اسلامی در تهران آمده است: «ای‌کاش متفکرین و علمای اهل سنت ایران نیز مستفیض این بذل و خیرخواهی می‌شدند. متاسفانه هزار نکته باریک‌تر از مو اینجاست که اندیشمندان و علمای اهل سنت ایران‌، محبوس و یا به تبعیدگاه‌های سکوت هراس‌انگیز رانده شده‌اند، در حالی‌که برخی از پژوهش‌گران سنی مذهب مورد اعتماد نظام از فراسوی مرزهای کشور برای شرکت در کنفرانس‌های مختلف وحدت و بیداری اسلامی با خرج بیت‌المال در تهران پذیرایی می‌شوند، تا با حمد و ثنا از وحدت اسلامی موجود در ایران الگوبرداری کنند.»

پیش‌تر در نامه‌ی امام جمعه اهل سنت زاهدان به رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در ارتباط با عدم امکان برقراری ارتباط مستقیم نمایندگان اهل سنت با مسئولان کشور برای طرح خواست‌ها و نظرات‌شان آمده بود: « یکی از دغدغه‌های اهل سنت این است که ارتباط مستقیمی وجود ندارد تا مشکلات اهل سنت را به ایشان [رهبر ایران] بگوییم.»

در انتهای این نامه از رهبر جمهوری اسلامی خواسته شده تا با رفع موانع برای برگزاری مراسم مذهبی برای اهل سنت و همچنین صدور مجوز برای مسجد اهل سنت در تهران، به "سه دهه نابرابری، تبعیض و ملاحظات" در ارتباط با پیروان سنی دین اسلام پایان داده شود.

کپی رایت © 2022 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0