![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > اعتراض تند دانشجویان به روحانی در مخالفت با وزیر علوم
يكشنبه 22 اكتبر 2017
• معرفی منصور غلامی از طرف روحانی برای تصدی وزارت علوم حتی صدای اعتراض تشکل های دانشجویی مجاز طرفدار دولت را هم برانگیخته است. آنان در بیانیه خود نوشته اند روحانی برابر اصول گرایان "واداده" است ...
حسن روحانی سرانجام بعد از چند ماه تعلل و رایزنی با خامنه ای، روز شنبه ۲۹ مهر، در نامهای رسمی، منصور غلامی را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرد.
رئیس جمهور می داند که استادان و دانشجویان دانشگاه های کشور با گزینه ی وی برای تصدی وزارت علوم شدیدا مخالف هستند اما علیرغم اعتراض آشکار آنان روحانی تصمیم گرفته است وزارت علوم و دانشگاه ها را به منصور غلامی بسپارد.
از روز پنجشنبه ی گذشته با مطرح شدن نام منصور غلامی به عنوان وزیر علوم بحثهای داغی در شبکههای اجتماعی درباره این انتخاب مطرح شده است. کاربران بسیاری با هشتگ #دانشگاه_تنهاست مخالفت خود را با این انتخاب اعلام کردهاند. یکی از دانشجویان دانشگاه همدان در این هشتک خطاب به روحانی نوشته است: «دکتر غلامی را بگذارید برای ما دانشجویان بوعلی بماند، ما به خفقان سیاسی امنیتی عادت داریم. وزارت را امنیتی نکنید.». دانشجوی دیگری در باره وزیر پیشنهادی روحانی که فعلا رئیس دانشگاه بوعلی همدان می باشد، نوشته: «مشکلات آموزشی،عملکرد نامطلوب وشیوه تعامل ناصواب بادانشجویان دردانشگاه ونارضایتی آنها، تنهابخشی ازمعضلات دانشگاه همدان است.»
معرفی منصور غلامی از طرف روحانی برای تصدی وزارت علوم حتی صدای اعتراض تشکل های دانشجویی مجاز طرفدار دولت را هم برانگیخته است. ده ها تشکل دانشجویی در بیانیه ای که روز گذشته در مخالفت با تصمیم روحانی منتشر کردند با اشاره به وعده های روحانی و کارنامه عملکرد غلامی در سمت های پیشین خود نوشته اند: «باید پرسید مدیریت این تغییرات ساختاری را که طبق وعدههای شما در همان برنامه از مسیرهایی همچون "دانشگاه مستقل"، "دانشگاه تمدنساز" و "دانشگاه امن و آزاد" تحقق مییابد، به چه کسانی میسپارید؟ به آنهایی که در کارنامهی خود برخوردهای سلبی با دانشجویان داشتهاند و در آزمون دانشگاه مردود شدهاند؟ به آنهایی برای کسب این جایگاه هر دم به رنگی درمیآیند؟ یا آنان که به آرمان استقلال دانشگاه پایبند هستند؟ کسانی که امنیت دانشگاه را در تکثر و چندصدایی میبینند یا مرتجعانی که هرچند با ظاهری مقبول، در پی آرامش پادگانی و محدودیت نهادن بر آزادی در این نهاد حیاتیاند؟».
دانشجویان همچنین خطاب به روحانی نوشته اند: ما دانشجویان همچنان به عهدی که با ما بسته بودید، امیدوار بودیم تا اینکه خبر منتفی شدن بعضی گزینههای حداقلی مدنظر برای وزارت علوم و رایزنی با چهرههایی که با انفعال و یا حتی همراهی خود با برخی نهادهای بیرون از دانشگاه، نقشی اساسی در عقبگرد نظام دانشگاهی در سالهای اخیر داشته اند، از سوی برخی منابع رسمی به گوش رسید. چهرههایی که کارنامه عملکردشان در زمینه آزادی بیان و مطبوعات و یا نحوه تعاملشان با نشریات دانشجویی و دستاندرکاران آن، آنقدر سیاه است که معرفیشان بهعنوان وزیر علوم، جایی برای تردید در وادادگی دولت در برابر اشخاص غیرمسئول غیرپاسخگویی که کمر به شکست ایده دانشگاه امن و آزاد و مستقل بستهاند، باقی نمیگذارد.
دانشجویان مطالبات خودشان را در ۱۰ بند فهرست کرده و از جمله خواهان زدودن فضای امنیتی از دانشگاهها، دادن مجوز فعالیت به تشکلهای دانشجویی، لغو محرومیتهای تحصیلی دانشجویان ستارهدار، حفظ استقلال دانشگاه، مقابله با پولی شدن آموزش عالی و کالایی شدن دانش و مبارزه با مدرک گرایی شدهاند.
در ارتباط با معرفی غلامی به مجلس برای تصدی پست وزارت علوم، محمود صادقی، نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز از جلسه خود و دو همکار دیگر خود با غلامی خبر داده و می گوید: باوجود آنکه آقای غلامی با ایدهآلهای ما فاصله زیادی دارد اما در شرایط فعلی که معرفی حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر از گزینههای احتمالی، هر کدام بهدلیلی بینتیجه ماند، به نظر میرسد آقای غلامی که فردی باسابقه و مجرب است، گزینهای قابلقبول باشد.
صادقی٬ نماینده مجلس ۲۵ مهرماه در باره ی گزینه های احتمالی رد شده، در حساب کاربریاش در توییتر خبر از مخالفت آیتالله خامنهای با گزینههای پیشنهادی ریاست جمهوری برای وزارت علوم داده و در این باره نوشت: «بنابر اظهار مسئولان ذیربط، رئیس جمهور تاکنون بیش از ۱۰ گزینه برای وزارت علوم معرفی کرده که موردتأیید رهبری قرار نگرفته اند!».
دفتر خامنهای کتمان نمی کند که گزینههای وزارت علوم، آموزش و پرورش و ارشاد با نظر رهبر جمهوری اسلامی انتخاب میشوند. در اطلاعیهای که این دفتر در مرداد ۹۶ منتشر کرد آمده است که او در انتخاب یکایک اعضای کابینه دخالت نمیکند: «با این حال نسبت به وزیران علوم، آموزش و پرورش و ارشاد اسلامی حساسیت دارد.»
روحانی قبلا در باره نقش خامنه ای در انتخاب اعضای هیئت دولت گفته بود: «من هم در کابینه اول و هم دوم کل لیست وزرا را خدمت رهبری بردهام و الان هم در حال رایزنی هستیم».
خبرگزاری تسنیم به نقل از منصور غلامی، وزیر پشنهادی رئیس جمهور برای وزارت علوم نوشته است: «منویات مقام معظم رهبری درباره پیشرفت علمی کشور مورد توجه ویژه قرار میگیرد.» او اضافه کرده که وزارت علوم موقعیتی همانند حوزههای علمیه دارد.