![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > کارگران هپکو: راهپیمایی در شهر و تجمع در میدان مرکزی شهر اراک
سه شنبه 6 فوريه 2018
کارگران کارخانه هپکو دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به تعویق ۸ ماه دستمزد در اراک راهپیمایی کردند. آنها سپس در میدان مرکزی شهر(میدان شهدا) زنجیره انسانی تشکیل دادند.
کارگران هپکو هنوز بخشی از مطالبات سال ۹۵ خود را دریافت نکردهاند و سال ۹۶ نیز سه ماه و نیم دستمزد نگرفتهاند. گرچه بطور مداوم گزارش هایی از برگزاری جلسات در سطح استان برای بررسی وضعیت کارخانه هپکو برگزار شده اما در عمل تولید کارخانه تقریباً متوقف است و کارگران بدون دستمزد در بلاتکلیفی به سر میبرند.
فیلمهایی از راهپیمایی و تجمع کارگران منتشر شده است. کارگران حین راهپیمایی شعار میدادند:
عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگر روی هواست امروز
زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنم در ره آزادگی، وای از این وضع، واه از این وضع
یکی از کارگران هپکو در جریان راهپیمایی ۱۶ بهمن به «اراک امروز» گفته است:
«در این چند سالی که شرکت هپکو با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند بسیاری از کارگران شرکت به دلیل اینکه حقوقشان را به درستی دریافت نکردهاند علاوه بر مسائل مالی با مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیادی نیز روبه رو شدهاند. ما کارگران هپکو هم خانه و زندگی داریم تا کی و چقدر باید صورت خودمان را باسیلی سرخ نگه داریم و خجالت زن و فرزندان و فامیل را بکشیم.»
کارگر دیگری گفته مسئولان ابتکاری برای راهانداختن تولید کارخانه انجام نداده اند. این وعده نیز که قرار بود هپکو با تولید ماشین برای شهرداری راه بیفتد در حد حرف باقی مانده و عملی نشده است.
کارگر دیگری با انتقاد از وعدههای بدون پشتوانهای که مسئولان از طریق رسانهها به کارگران هپکو میدهند انتقاد گفته است ضعف مدیریت یکی از عوامل بحران در این کارخانه است:
«مدیری که این عرضه و توانایی را ندارد که تولید و سفارش این شرکت را تأمین کند چه مدیریتی دارد و مدیران قبلی که این اوضاع را به وجود آوردهاند که حسابشان جداست. ما کار و تولید میخواهیم. اگر امروز در شرکت کار و تولید داشتیم مگر دیوانه بودیم که بخواهیم به خیابان بیاییم؟»
اسدالله احمدپور، مدیرعامل پیشین هپکو از راهپیمایی امروز کارگران اظهار بیخبری کرده و گفته است: «مشکلات هپکو از این پس به استان مربوط است و شخص استاندار می بایست پاسخگو باشد.»
قرار است مجمع عمومی هپکو ۲۳ بهمن به طور فوق العاده تشکیل برای بررسی وضعیت شرکت و انتخاب اعضای هیئت مدیره تشکیل جلسه دهد.
اخباری از تجمع اعتراضی و اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک در فضای مجازی منتشر شده است. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) دوشنبه ۱۶ بهمن به ذکر این مساله که کارگران این کارخانه مطالبات معوقه دارند بسنده کرده. اما عکسهای منتشر شده نشان میدهد که کارگران دست از کار کشیدهاند و در سالن تجمع کردهاند. به نوشته اتحادیه ازاد کارگران ایران حدود ۱۰۰۰ نفر پرسنل این کارخانه ۷ ماه است حقوق نگرفتهاند.
کارخانه ماشین سازی اراک یکی از واحدهای بحران زده استان مرکزی است و در لیست وضعیت قرمز قرار دارد.