![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > حسین مهری، روزنامهنگار باسابقه و ملیگرا درگذشت
سه شنبه 15 مه 2018
حسین مهری که تحصیلاتش را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در سال ۱۳۳۷ در تهران به پایان رسانده بود، قبل از انقلاب به عنوان گزارشگر و مترجم با رسانهها همکاری میکرد. در سال ۱۳۵۳ برای ادامه تحصیلاتش به پاریس رفت. بعد از انقلاب در پاریس ماندگار شد و همکاری خود را با رسانههای نزدیک به «نهضت ملی مقاومت ایران» به رهبری شاپور بختیار آغاز کرد. این همکاری ۱۱ سال به درازا کشید.
حسین مهری از سال ١٩٩١ در لسآنجلس به رادیو ٢۴ ساعته صدای ایران پیوست و برنامه «چهرهها و گفتهها» را که مبتنی بر مصاحبههای سیاسی-فرهنگی بود اداره میکرد. او در طی ۲۰ سال بیش از ۱۵ هزار برنامه رادیویی تهیه کرد. بعد از توقف برنامههای «صدای ایران» در سال ٢٠١٢ ، همکاری خود را با تلویزیون اندیشه آغاز کرد.
حسین مهری جلد نخست «جنس دوم» نوشته سیمون دوبووار و «افسانه شکست مالرو» از رومن گاری و همچنین «پاییز پدرسالار» نوشته گابریل گارسیا مارکز را هم به فارسی ترجمه و منتشر کرده است.
نیلوفر بیضایی، کارگردان تئاتر و نویسنده در صفحه فیسبوکش درباره او مینویسد:
«سوالها و گردانندگی برنامهها از سوی ایشان بسیار حرفهای بود و تسلط کم نظیرشان به زبان فارسی و نوع بیان پرسشها در من احترام زیادی نسبت به ایشان برمیانگیخت. بعدها ایشان را در پاریس و در آلمان دیدم و مطمئن شدم که با انسان فرهیختهای روبرویم که به وطنش و به حرفهاش عشق میورزد (…) یکی از نکاتی که برایم بسیار جالب بود اینکه ایشان از نخستین مترجمان کتاب “جنس دوم” سیمون دوبووار در ایران (پیش از انقلاب) بودند و نگاهشان نسبت به زنان و نقش آنها در جامعه همواره با همراهی و همدلی همراه بود.»
یکی از مصاحبههای جنجالی حسین مهری با صادق خلخالی بعد از انتشار کتاب خاطرات اوست. او درباره مصاحبه با حاکم شرع و معمار اول حکم اعدامها در جمهوری اسلامی ایران گفته است:
«راستش من این گفتوگو را یک گفتوگوی اندیشیده خلاق نمیدانم. برای این که من گوشی را برداشتم و هرچه به ذهنم رسید در آن لحظات مطرح کردم و به هرچه خلخالی گفت، تا آنجا که توانستم جواب دادم. ولی به مناسبت این که خلخالی بهعنوان یک جلاد، یک آدمکش، یک منفور شهرت پیدا کرده بود، مصاحبه با او هم شهرت پیدا کرد. وگرنه به نظر من این مصاحبه از حیث درجهبندی در میان مصاحبهها نقش بسیار مهمی ندارد. چندتا سئوال از یک جلاد کردیم. ولی جلاد بودنش مهم بوده.»
حسین مهری پیش از انقلاب به مدت دو سال سردبیری مجله «روشنفکر» و روزنامه «آیندگان» را به عهده داشت. «صدای پای دگرگونی» و همچنین دو کتاب «صد مقاله» و «صد و بیست روایت» از دیگر آثار این روزنامهنگار و مترجم فقید است.
https://www.radiozamaneh.com/395319
حسین مهری، روزنامهنگار پرسابقه ایرانی درگذشت
حسین مهری، روزنامهنگار پر سابقه ایرانی در سن ۸۲ سالگی در لسآنجلس آمریکا درگذشت. او به عنوان نویسنده، مترجم و گزارشگر، سالهای طولانی در داخل و خارج از کشور با رسانههای ایرانی همکاری میکرد.
حسین مهری، روزنامهنگار پیشکسوت ایرانی
حسین مهری روزنامهنگار، نویسنده، مترجم و برنامهساز رادیو و تلویزیون، شامگاه شنبه (۱۲ مه/ ۲۲ اردیبهشت) در شهر لسآنجلس آمریکا در گذشت.
حسین مهری در سال ۱۳۱۵ در تهران به دنیا آمد. در سال ١٣٣٧ در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران به دریافت درجه لیسانس نائل شد. پس از پایان تحصیل به عنوان نویسنده، مترجم و گزارشگر با رسانههای ایران همکاری میکرد.
در سال ١٣٥٣ همراه با خانواده خود برای ادامه تحصیل به پاریس رفت. پس از انقلاب ۵۷ در ایران در پاریس ماندگار شد و با رسانههای نزدیک به "نهضت مقاومت ملّی ایران" به رهبری دکتر شاپور بختیار همکاری میکرد.
مهری از سال ١٩٩١ به آمریکا رفت و با رادیوی ٢٤ ساعته "صدای ایران" در شهر لسآنجلس همکاری داشت. در این رادیو آقای مهری تولید برنامه "چهرهها و گفتهها" را بر عهده داشت که ۲۰ سال ادامه یافت. تا زمان توقف کار رادیو "صدای ایران"، شمار برنامههای "چهرهها و گفتهها" از ۱۵ هزار فراتر رفت.
پس از توقف کار رادیو "صدای ایران" در سال ۲۰۱۲، آقای مهری به همکاری با دیگر رسانههای فعال در کالیفرنیا از جمله تلویزیون "اندیشه" به مدیریت رضا گوهرزاد پرداخت.
از حسین مهری چندین کتاب ترجمه و مقالات زیادی منتشر شده است. جلد نخست "جنس دوّم" از سیمون دوبووار، "افسانه شکست مالرو" از رومن گاری و "پاییز پدرسالار" از گابریل گارسیا مارکز، از جمله ترجمههای این روزنامهنگار و مترجم هستند.