صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > مؤسسه غارتگر: سپرده میلیاردی یک نماینده

مؤسسه غارتگر: سپرده میلیاردی یک نماینده

شنبه 21 ژوئيه 2018

آن روزها که پدیده شاندیز تمام‌قد در کوچه پس‌کوچه‌های تهران و سراسر کشور تبلیغ می‌شد و صداوسیما هم از تبلیغ آگهی‌های آن خالی نمی‌شد، هنوز ماجرای ورشکستگی پی‌درپی بنیادهای اقتصادی و مؤسسه‌های مالی در بوق و کرنا نبود.

به گزارش شرق، آن‌روزها حتی در جمع برخی نمایندگان مجلس سخن از خرید سهام همین مؤسسه‌های مالی بود و برخی نمایندگان دوشادوش مسئولان وقت این مؤسسه‌ها از شهری به شهر دیگر می‌رفتند. حالا چندی گذشته و یکی پس از دیگری سروصدای ورشکستگی مؤسسه‌های مالی درآمده است.

در این میان «امیر خجسته» نماینده همدان، به «خانه ملت» گفته که یکی از نمایندگان مجلس سپرده‌ای معادل ۴٠ میلیارد تومان در مؤسسات مالی و اعتباری داشته است.

او با اشاره به معوقات بانکی و ارتباط آن با افراد ذی‌نفوذ، گفت: «کارمندان یا کارگرها نمی‌توانند بدون ارتباط با افرای ذی‌نفوذ از بانک پول‌های کلان بگیرند، قطعا کسانی که معوقات کلان بانکی دارند با ذی‌نفوذان در ارتباط بوده‌اند و ذی‌نفوذان هماهنگ می‌کردند تا چنین پول‌هایی از بانک گرفته شود».

وی گفت: درحال‌حاضر متأسفانه عمده معوقات بانکی متعلق به بیش از 80 نفر است و این افراد هم به نحوی بعضا ارتباطاتی با برخی از مسئولان دارند. من نمی‌گویم خدای‌ناکرده مسئولان در جریان این ارتباطات هستند و عالما می‌دانند که این فرد فاسد است و از او حمایت می‌کنند.

وی افزود: گاهی ممکن است بعضی آدم‌های ناباب سراغ بعضی از مسئولان مذهبی و دینی بروند و وجوهات شرعی بدهند. آنها اگر جایی گیر کردند، این گواهی را علم می‌کنند که ببینید ما پیش فلان مرجع کلی وجوهات داده‌ایم و مگر می‌شود کسی که اهل خمس و وجوهات است، فساد کند؟!

الان فهمیده‌ اند که کل نظام در خطر است

صندوق‌های قرض‌الحسنه و موسسات اعتباری با پشتگرمی نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و قوه قضاییه به یک الیگارشی مالی مبدل شدند. روزنامه شرق در گزارشی که سه‌شنبه ۲۶تیر منتشر شد، از رد پای برخی مسئولان در پرونده ثامن‌الحجج خبر داد.

هر چند در این گزارش از افراد با نام اختصاری یاد شده بود، اما در فضای مجازی و در تطبیق حروف اختصاری با نام افراد حقیقی بحث داغی در گرفت. "ح.ص"، پاسدار حمید صدرالسادات، رئیس سابق نظام وظیفه ناجاست و "م.ت" نیز منوچهر متکی، وزیر سابق امور خارجه جمهوری اسلامی.

فهرست دریافتی‌های حمید صدرالسادات به دلیل دریافت‌های خانوادگی از ثامنالحجج طولانی‌تر است. یک فقره از فیش‌های ثبت شده در موسسه ثامن الحجج، واریز صد میلیارد تومان به حساب پسر سردار تحت عنوان پرداخت پیشاپیش حقوق ۳۰ ساله است.

موسسه ثامن‌الجج که به اخلال در نظام پولی و مالی متهم شده است؛ موسسه‌ای است که در سال ۱۳۸۰ تحت نام "شرکت تعاونی اعتباری" در سبزوار تاسیس شد و در سال ۱۳۹۵ تعداد شعب آن در شهرهای مختلف به ۴۸۹ مورد رسید.

هراس از سرنگونی

اما چرا فعالیت موسسه‌ ثامن الحجج و تخلف‌های آن و اسناد پرونده اینک از پرده بیرون افتاده است؟

بهمن احمدی امویی، روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب "اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی" به دویچه‌وله فارسی می‌گوید: این موسسات همیشه در هاله امنیت نیروی انتظامی و قوه قضاییه قرار داشته‌‌اند اما تصمیم برخورد با آنها وقتی جدی شد که حاکمیت جمهوری اسلامی ادامه فعالیت آنها را خطری برای بقای نظام دید.

وی می گوید: از سال ۸۹ و ۹۰ حاکمیت به این نتیجه رسید که نبود سیستم واحد مالی و پولی در کشور به سرنگونی منجر می‌شود. روند اعتراض‌های مردمی و آمدن به خیابان‌ها در یکی دو سال اخیر نیز عملا با صف کشیدن مردم جلوی این موسسات شروع شد. قبلا می‌گفتند دولت‌ها با فعالیت این‌ها تضعیف می‌شوند الان فهمیده‌اند که کل نظام در خطر است.

کپی رایت © 2023 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0