![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > تقدیم مراسم ۸ مارس امسال در تهران به سپیده قلیان
جمعه 8 مارس 2019
• امروز ۱۶ اسفند، مراسم روز جهانی زن، با حضور جمعی از فعالین کارگری، بازنشستگان، معلمان، نویسندگان و شعرا، هنرمندان، فعالین حقوق کودک، جمعی از خانواده های دادخواهی و فعالین حقوق زنان برگزار شد. ...
امروز ۱۶ اسفند ۱۳۹۷، مراسم باشکوهی به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زن، با حضور صمیمانه جمعی از فعالین کارگری، بازنشستگان، معلمان، نویسندگان و شعرا، هنرمندان، فعالین حقوق کودک، جمعی از خانواده های دادخواهی و فعالین حقوق زنان و با حضور افتخاری منیره عبدی، همسر اسماعیل عبدی معلم زندانی برگزار شد.
مراسم با پخش سرود "جوانه" جنبش زنان آغاز و در ادامه با خوشامدگویی خانم نرگس خرمی مجری برنامه پی گرفته شد.
در این برنامه سخنرانان خانمها:
۱. اکرم نصیریان (با موضوع زنان و مدیای اجتماعی)
۲. ناهید شقاقی (ریشه های خشونت علیه زنان)
۳. نگار مسعودی (قتلهای ناموسی)
۳. اسرین درکاله (زنان نیروی اصلی اعتراض)
۴.پروین نخستین (مشکلات دریافت هویت توسط مادران برای فرزندان)
۵.مریم محمدی (چهل سالگی جنبش زنان)
۶.محبوبه فرحزادی (زنان در جنبش معلمان و بازنشستگان)
سخنرانی کردند.
همچنین در این مراسم صحبتهای مهمانان برنامه خانمها
۱. منیره عبدی (بیان مشکلات همسران زندانیان و قرائت پیام تبریک به مناسبت ۸ مارس از جانب خود و اسماعیل عبدی)
۲. پیام پروین محمدی (تبریک ۸ مارس)
۳. خواندن شعر توسط شعرای عزیز نرگس الیکائی، فانوس بهادروند، ملیحه قریشی و مرجان داودی.
۴. فرح قادرنیا (خشونتهای پنهان بر زنان تن فروش)
۵. تبریک ۸ مارس توسط فعالین جمع زن و برابری
انجام گرفت.
همچنین مراسم ۸ مارس امسال به سپیده قلیان دختر شجاع اعتراضات هفت تپه تقدیم شد.
پیام مراسم نیز با عنوان "دستمزدها را به بالای خط فقر ۷ میلیون ببرید" عنوان شد.
بیانیه "ندای زنان ایران" توسط مجری برنامه قرائت و با پخش کلیپ "شاید جهان بهتر شود از شکیب مصدق" به این برنامه پایان داده شد.
سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی: گرامی باد ۸ مارس، روز جهانی زن
• کنفرانس سوسیالیستی زنان که در آن صد زن مبارز از هفده کشور جهان شرکت داشتند، با پیشنهاد کلارا زتکین در سال ۱۹۱۰ میلادی روز هشتم مارس را به عنوان روز زن و روز همبستگی بخاطر دفاع از حقوق زنان برگزید ...
هشتم مارس، روز جهانی زن در بسیاری از کشورهای جهان گرامی داشته می شود. ٨ مارس روزی است که زنان جهان بدون توجه به گرایشات مختلف فکری، عقیدتی،نژادی و ... به یادآوری موفقیت ها و دستاوردهای شان می پردازند. در حقیقت، این روز مجالی است برای نگاه کردن به گذشته در مسیر تلاش ها، منازعه ها و فعالیت های پیشین، و بیشتر برای نگریستن در راستای حرکت های پیش رو برای باز کردن راه در جهت شکوفایی استعدادها و فرصت هایی که در انتظار نسل آینده زنان است.
سالانه ملیونها تن زن و مرد در اقصی نقاط جهان در روز هشتم مارس با ترتیب اجتماعات و گردهمایی ها این روز را گرامی میدارند. انتخاب روز هشتم مارس به عنوان روز زن بخاطر مبارزه ی زنان کارگر فابریکه نساجی کتان در سال ۱٨۵۷ میلادی در شهر نیویورک آمریکا بر می گردد.
شرایط کاری سخت و غیر انسانی با دستمزد کم کارگران زن در اوایل قرن بیستم که همراه با مردان در کشورهای صنعتی وارد فابریکات و بازار کاری شده بودند آنان را وادار به مبارزه علیه این بی عدالتی به شکل سازمان یافته و منظم نمود. در این روز کارگران نساجی زن در یک کارخانه بزرگ پوشاک برای اعتراض علیه شرایط بسیار سخت کاری و وضعیت اقتصادی شان دست به اعتصاب زدند. خاطره این اعتصاب برای کارگران فابریکه ی نساجی باقی ماند. نارضایتی عمومی از این شرایط برای زنان کارگر ادامه داشت.
بعد از گذشت بیش از پنجاه سال، کارگران زن کارخانـه ی نساجی کتان در شهر نیویورک به منظور احیا خاطره ی اعتصاب در این روز را که تبعیض، محرومیت و فشار کار و حقوق بسیار کم زنان را بیاد می آورد دست به اعتصاب زدند، صاحب این کارخانه به همراه نگهبانان بخاطر جلوگیری از همبستگی کارگران بخش های دیگر با اعتصاب گران و عدم سرایت آن به بخش های دیگر، این زنان را در محل کارشان محبوس ساخته و بعدا به دلایل نامعلوم کارخانه آتش گرفت و فقط تعداد کمی از زنان توانستند از این حادثه نجات یابند و مابقی ۱۲۹ تن از زنان کارگر در این آتش سوختند.
به همین دلیل روز هشتم مارس بطور سنتی بنام روز مبارزه زنان علیه بی عدالتی و فشار علیه زنان در خاطره ها باقی ماند. در سال های بعد در کشورهای مختلف اروپایی و امریکا مبارزه زنان به شکل تظاهرات و اعتصاب کاری علیه فشار، تبعیض و استعمار کاری و همینطور برای داشتن حقوق برابر در اجتماع ادامه پیدا کرد.
از جمله یکی از مهمترین مدافعان حقوق زن در آلمان خانم کلارا زتکین (۱٨۵۷-۱۹٣٣) خواسته های مبارزان زن در آلمان را مبنی بر هشت ساعت کار در روز، تعصیلات ویژه در ایام زایمان و سایر حقوق طبق قانون را تقاضا کرد.
در اروپا دومین کنفرانس سوسیالیستی زنان که در آن صد زن مبارز از هفده کشور جهان شرکت داشتند، با اثر پیشنهاد خانم کلارا زتکین در روز ۲۷ آگوست سال ۱۹۱۰ میلادی در کپنهاگ پایتخت دانمارک روز هشتم مارس به عنوان روز زن و روز همبستگی بخاطر دفاع از حقوق زنان و مبارزه در مقابل تبعیض های گوناگون علیه زنان بر گزید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه
بیانیه سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به مناسبت ۸ مارس
• زنان در تمام جهان و ایران ضمن حفظ دستاوردهایشان، شعار کار برای تهیه نان و آزادی برای برخورداری از زندگی شایسته و انسانی را فریاد زده و در جهت محو عوامل تولید و بازتولید ستم و نابرابری از پای نمی نشینند ...
از فریادهای اعتراض زنان نساجی های نیویورک در سال ۱۸۷۹، نسبت به شرایط غیرانسانی کار و دستمزدهای نازل تا به امروز ۸ مارس روز همبستگی جهانی زنان، مبارزات همه جانبه و پیگیر زنان در زیر شدیدترین فشارها راه می پیماید. افت و خیزهای پیش رو هیچگاه مانع از این نگردید که ابتکارات و تلاش های زنان در جهت سازماندهی و ارتقاء سطح خواست هایشان خاموشی گیرد. تجربه همزمان استثمار و سلطه و فشار فزاینده سرمایه و ایدئولوژیهای واپسگرا و مدافع مردسالاری، آنان را در جایگاهی قرار می دهد که می توانند در برابر هرگونه اشکال ستم، نابرابری و سرکوب پیشرو باشند.
به علاوه سرمایه داری متاخر با سیاست های خصوصی سازی و کاهش خدمات اجتماعی بی شک بیشترین لطمات را بر زنان وارد می آورد. زنانه شدن فقر، سوق داده شدن زنان به سوی کارهای پست و حاشیه ای، تجارت سکس و تن فروشی، بهره کشی از کار خانگی زنان و ... ارمغان سیستم حاکم برای زنان فرودست می باشد.
در ایران شرایط زندگی و کار زنان علیرغم تاریخ طولانی مبارزات اعتراضی شان به مراتب دشوارتر و ستم های وارده دو چندان بیشتر است و سطح مبارزه از ابتدایی ترین حقوق مسلم تا رودررویی با حیاتی ترین مطالبات را در بر می گیرد.
آزادی زن به معنای آزادی از همه قیود و فشارهایی است که در تمدن کنونی بشر وحشیانه محسوب می شوند. احترام به آزادی در انتخاب پوشش، حق برابر با مردان در زمینه نگهداری و تربیت فرزندان، رفع محدودیت ها در دسترسی زن به ثروت خانواده و رفع قوانین تبعیض آمیز در حوزه مالکیت و ارث، طلاق، آزادی در ازدواج، حق زنان بر تن و جسم خود و رضایت از بارداری، رفع نابرابری های قانونی یا سیستماتیک در حق زنان از دستیابی به برخی درجات سیاسی و مشاغل عمومی،
دسترسی به موقعیت و مسئولیت های برابر و همه جانبه در زمینه های حقوقی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، مزد برابر با مردان در مقابل کار یکسان، آزادی عقیده، بیان، تشکل، تجمع و ... مضمون بخشی از مطالبات انبوه زنان را تشکیل می دهند.
بنابراین زنان در تمام جهان و ایران ضمن حفظ دستاوردهایشان، شعار کار برای تهیه نان و آزادی برای برخورداری از زندگی شایسته و انسانی را فریاد زده و در جهت محو عوامل تولید و بازتولید ستم و نابرابری از پای نمی نشینند.
گرامی باد ۸ مارس (۱۷اسفند) روز جهانی زن!
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
اسفند ۹۷