![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > جنگ روانی ترامپ علیه تهران؛ از تهدید نظامی تا فشار برای مذاکره
سه شنبه 21 مه 2019
• ترامپ از دو اهرم تهدید نظامی و فشار برای مذاکره همزمان استفاده می کند. آخرین موضع گیری علی خامنه ای که مذاکره را «سم» خواند، جمهوری اسلامی را در برابر اهرم فشار دوم ترامپ خلع سلاح کرده است ...
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هر روز در باره ی جمهوری اسلامی اظهارنظر می کند و توئیت می نویسد. او بر خلاف علی خامنه ای که سعی می کند خویشتن دار باشد، جنگ روانی خود را از تهدید نظامی تا فشار برای مذاکره - که بسیاری از کارشناسان آن را به معنای تسلیم «ام القرای اسلام» به شرایط «شیطان بزرگ» تلقی می کنند به طور روزانه پیش می برد. آخرین موضع علی خامنه ای که مذاکره را «سم» خواند، میدان مانور تهران را در برابر فشارهای ترامپ بسیار محدود کرده است.
ترامپ، در یکی از آخرین توئیت های خود نوشت: ایران «اگر و هر وقت آماده باشد» با ایالات متحده تماس خواهد گرفت. رئیس جمهوری آمریکا افزوده است تا آن زمان «فروپاشی» اقتصاد ایران ادامه خواهد یافت. امری که برای مردم ایران «بسیار غم انگیز» است.
توئیت جدید رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد ایران در حالی منتشر میشود که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران از مقامات آمریکایی خواسته بود تا با «احترام» با ایران سخن بگویند. وی نوشته بود: ««سعی کنید احترام بگذارید. جواب میدهد.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنین رسانه های کشورش را به پخش خبر جعلی مبنی بر تلاش ایالات متحده برای مذاکره با ایران متهم کرد. وی با این حال به گزارش رسانه خاصی در مورد ایران اشاره نکرد. دونالد ترامپ در ادامه تاکید کرد که آمریکا در حال تلاش برای انجام مذاکره با ایران نیست.
او روز یکشنبه نیز در توئیتی نوشته بود: «اگر ایران جنگ بخواهد، رسما کارش تمام است. هرگز آمریکا را تهدید نکن!»
محمد جواد ظریف نیز در پاسخ توئیتری خود نوشته بود: «هرگز یک ایرانی را تهدید نکن.»
روحانی: طرفدار مذاکره ام، اما حالا نه!
حسن روحانی شب گذشته گفت طرفدار مذاکره و دیپلماسی است، اما مذاکره در شرایط کنونی را به هیچ عنوان قبول ندارد. وی مدعی شد در مهرماه سال گذشته در جریان سفر به سازمان ملل، پنج نفر از رهبران معروف دنیا واسطه شدند که با رئیسجمهوری آمریکا مذاکره کنیم و سال پیش از آن نیز وزارت خارجه آمریکا هشت بار درخواست مذاکره داد. رد این پیشنهادها را حسن روحانی در سخنان خود نشانه ی «مقاومت و ایستادگی» خواند و افزود: شرایط امروز به هیچ عنوان شرایط مذاکره نیست و امروز شرایط ما شرایط مقاومت و ایستادگی است.
پیشتر مایک پمپئو وزیر خارجه ی آمریکا در سخنانی طعنه آمیز جواب اظهارات چندباره ی روحانی در مورد تلاش آمریکایی ها برای مذاکرده را چنین داده بود: رهبر ایران، آیتالله خامنهای است. او صحنهگردان کشور است. فکر میکنم که آن مذاکره است که جالب و مهم خواهد بود.
حسن روحانی در سخنان خود مدعی شد بن بستی در کشور وجود ندارد. او افزود: طی هفتههای گذشته بهخاطر وحدت و برنامهریزی درست توانستهایم از شرایط بسیار سختی عبور کنیم و امروز شرایط ما به مراتب از شرایط هفتههای گذشته مناسبتر است!
برخی رخدادها مانند حمله با موشک کاتیوشا به منطقه سبز بغداد، خرابکاری در کشتیهای نفتکش در خلیج فارس، تجدیدنظر جمهوری اسلامی در تعهدات برجامی خود، در کنار حملات لفظی تند، بر تنشهای میان دو کشور افزوده است.