صفحه نخست  |  متن سند همبستگی  |  شورای اجرایی  |  هموندان همبستگی  |  پیوستن به هموندان  |  Facebook  |  Declaration of Formation

پذيرش > گزارش > عفو بین الملل خواستار آزادی بازداشت شدگان روز جهانی کارگر شد

عفو بین الملل خواستار آزادی بازداشت شدگان روز جهانی کارگر شد

جمعه 12 ژوئيه 2019

• سازمان عفو بین الملل خواستار حمایت همگانی از ندا ناجی، عاطفه رنگریز، مرضیه امیری و آنیشا اسداللهی چهار زن بازداشت شده در پی تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی شد ...

سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی خواستار حمایت همگانی از ندا ناجی، عاطفه رنگریز، مرضیه امیری و آنیشا اسداللهی چهار زن بازداشت شده در پی تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی شد. در این فراخوان به نگهداری طولانی مدت این افراد در سلول های انفرادی اشاره شده و از آن به عنوان ناقض قانون “نلسون ماندلا” و مصداق شکنجه، برخوردهای بیرحمانه و تحقیرآمیز یاد شده است. ضرب و شتم آنیشا اسداللهی در زمان بازداشت اول و تفتیش وسائل شخصی وی و خانواده اش در هنگام بازداشت دوم، نگه داری عاطفه رنگریز و ندا ناجی در زندان قرچک ورامین در کنار زندانیان سایر جرایم و نگهداری مرضیه امیری در سلول های انفرادی برای بیش از یک ماه از دیگر نکاتی است که در این بیانیه به آن پرداخته شده است.

روز چهارشنبه ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸، سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌ای خواستار آزادی بی قید و شرط و غوری آنیشا اسداللهی، عاطفه رنگریز، مرضیه امیری و ندا ناجی و همچنین لغو همه اتهامات وارده به آنها شد.

در این بیانیه ضمن اشاره به وضعیت نامساعد سلامتی و کاهش وزن و فشار خون مرضیه امیری، تاکید شده است که ممکن است تحت فشارهای زمان بازجویی و انفرادی، مورد حمله عصبی قرار بگیرد و تشنج کند. همچنین در این بیانیه آمده است که ندا ناجی در اعتراض به جلوگیری از ملاقات وی با خانواده‌اش به مدت ۵ روز دست به اعتصاب غذا زده است. از طرفی در این بیانیه می‌خوانیم که عاطفه رنگریز و ندا ناجی در زمان بازداشت و بازجویی جهت اعتراف اجباری تحت فشار قرار گرفته و به دلیل اینکه در جلسه دادسرا نسبت به بدرفتاری مامورین با خود در زمان بازجویی اعتراض کرده‌اند به “توهین به ماموران در حین انجام وظیفه” متهم شده‌اند. همزمان به وضعیت نامناسب آنیشا اسداللهی در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین پرداخته شده و آمده است که وی تنها دو بار آن هم در حضور ماموران وزارت اطلاعات توانسته است تماس‌های کوتاه چند دقیقه‌ای با خانواده‌اش داشته باشد.

متن کامل این بیانیه در ادامه می‌آید:

جناب آقای علی القاصی مهر، دادستان محترم تهران؛

سه فعال حقوق کارگران در ایران، به نام‌های آنیشا اسداللهی، عاطفه رنگریز و ندا ناجی و یک روزنامه‌نگار ایرانی به نام مرضیه امیری به شکل خودسرانه دستگیر شده‌اند و چندین هفته است که بدون دسترسی به وکیل در بازداشت به سر می‌برند؛ این افراد به شکل نابه‌جایی به اقدام علیه امنیت ملی متهم شده‌اند. این بازداشت‌شدگان زندانی عقیدتی به شمار می‌روند چرا که صرفاً در ارتباط با تجمع صلح‌آمیزی در روز جهانی کارگر در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در تهران دستگیر شده‌اند.

عاطفه رنگریز و ندا ناجی به دنبال دستگیری‌شان در روز ۱۱ اردیبهشت به مدت چند هفته و بدون ارتباط با خانوادههای‌شان در سلول‌های انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری شدند، که مصداق شکنجه یا سایر برخوردهای بیرحمانه، غیرانسانی و ترذیلی محسوب می‌شود. در روز ۱۵ تیر، این زندانیان بعد از مشاجره‌ای به دلیل امتناع از سر کردن چادر در راه انتقال به بهداری زندان، مورد ضرب و شتم مامور زندان قرار گرفتند. در نتیجه‌ی این برخورد، ندا ناجی به اختلال بینایی موقت دچار شد و بازو و شانه‌ی عاطفه رنگریز آسیب دید. ۱۷ تیرماه، بعد از هفته‌ها بازجویی توسط ماموران وزارت اطلاعات، عاطفه رنگریز و ندا ناجی را به دادسرای زندان اوین بردند و در آنجا اتهامات‌شان به این شرح اعلام شد: “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام”، “اخلال در نظم عمومی” . “توهین به ماموران در حین انجام وظیفه”. دو نفر از اواخر خرداد ماه در زندان شهر ری به سر می‌برند که به لحاظ بهداشت در وضع نامناسبی است و زنانی که مرتکب جرایم سنگین و خشونتبار شده‌اند در آنجا نگهداری می‌شوند. گزارش‌های مکرری از خشونت علیه زندانیان در این زندان، چه از جانب سایر زندانیان و چه از جانب کارکنان زندان، منتشر شده است. این وضعیت عاطفه رنگریز و ندا ناجی را در معرض خطر حملات خشونت‌آمیز و همچنین ابتلا به بیماری‌های عفونی قرار داده است.

آنیشا اسداللهی که از ۲۸ خرداد، بدون ارتباط با خانواده و دسترسی به وکیل، در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برد، در معرض خطر شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها در این مکان قرار دارد. او در تجمع روز کارگر بازداشت شده و چهار روز بعد آزاد شده بود، اما بار دیگر در ۲۷ خرداد دستگیر شد. مرضیه امیری ۱۱ اردیبهشت، در پی تلاش برای کسب خبر در مورد دستگیرشدگان تجمع روز کارگر، بازداشت شد. او تا ۱۸ اردیبهشت در یک بازداشتگاه سری، که زیر نظر سپاه پاسداران اداره می‌شود، نگهداری می‌شد؛ بعد از آن به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت و به مدت ۳۵ روز در سلول انفرادی حبس بود. ۱۸خرداد او را به بند زنان زندان اوین منتقل کردند. مرضیه امیری از بیماری صرع رنج می‌برد، و بیم آن می‌رود که فشارهای عصبی ناشی از حبس موجب عود کردن بیماری او و بروز تشنج شود. در حال حاضر، او به سرگیجه و کاهش فشار خون مبتلا شده است.

اینجانب مصرانه از شما درخواست می‌کنم که آنیشا اسداللهی، عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری را بی‌درنگ و بدون قیدوشرط آزاد کرده و تمام اتهامات واردشده به آنان را لغو کنید. خواهشمندم کسب اطمینان کنید که این زندانیان، تا هنگام آزادی‌شان، از امکان ملاقات مستمر با وکلا و خانواده‌های خود برخوردار می‌شوند، و مراقبت‌های پزشکی مناسب نیز در اختیار آنان قرار می‌گیرد. همچنین خواهشمندم عاطفه رنگریز و ندا ناجی را، تا زمان آزادی‌شان، به زندان اوین و به بندی منتقل کنید که سایر زندانیان سیاسی زن در آنجا نگهداری می‌شوند.



بیانیه‌ی‌ شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی در حمایت از بازداشتی‌های روز کارگر

۲۰۱۹

امروز جامعه‌ی ما در شرایط حساس و سختی به سر می‌برد، چرا که رنج‌ها و دردهای ناشی از تضاد‌ طبقاتی بیش از هر زمان دیگر در سطح جامعه ملموس است. دقیقا در همین میان و از پی مسیر طی‌شده، شاهد ظهور افرادی هستیم که بنا بر جایگاه و موضع طبقاتی‌شان به دنبال بیشنیه کردن منافع فردی خود هستند. همان چیزی که در نظم جهانی موجود نه موردی نفی شده که نگاه غالب است. در دل همین شرایط، این افراد پیاده نظام نگرشی هستند که هر چه بیشتر شرایط را طبیعی جلوه داده و از بخش‌ها و حوزه‌های مختلف زیستی انسان‌ها سیاست‌زدایی می‌کنند.

در این میان اما فرودستان و مطرودان جامعه باید هزینه‌ی پایداری این شرایط به ظاهر طبیعی را بپردازند. هزینه‌ای که بهایش زندگی و جان آن‌ها است. همان‌هایی که قربانی سیاست‌های نابرابرساز نظم حاضر هستند. در این میان اما آن بخش از دانشجویان که خود را در شرایط و آینده‌ی یکسان با طبقه‌ی کارگر می‌بینند وظیفه دارند تا باصدایی هر چه رسا‌تر این منطق را رسوا کنند و در برابرش با دیگر متحدان خود بایستند. البته که بدیهی است بسط این سیاست‌ها محیط دانشگاه را نیز بیش از گذشته با سیاست طبقه‌ی حاکم هم‌راستا کرده ‌است. اعتراضات دی ماه بیانی از همین سیاست‌ها بود.

زمان زیادی از بازداشت بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان کل کشور در دی ماه۹۶ که از میان آن‌ها ۱۲ نفراز دانشجویان دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران حضور داشتند، نگذشته است. درحالی‌ که تکلیف پرونده‌های تشکیل شده برای آن‌ها هنوز مشخص نشده‌ است، مرضیه امیری دیگر دانشجوی این دانشکده و روزنامه‌نگار روزنامه شرق که برای تهیه‌ی گزارش از تجمع روز کارگر به محل تجمع رفته بود، در یازدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری در تهران بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد.

از زمان بازداشت مرضیه امیری، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی برای دریافت پاسخی صریح و قانع‌کننده از مسوولین دانشگاه، بارها به آن‌ها مراجعه کردند، مسوولان مانند همیشه وعده‌هایی نیز دادند که البته نتیجه‌ای در پی نداشت. در همین میان مرضیه امیری روز چهارشنبه سیزدهم تیرماه به دادگاه انقلاب منتقل و با سه اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام رو‌به‌رو شد اما همچنان وضعیت مرضیه امیری و دیگر بازداشتی‌های روز کارگر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

حال ما به عنوان اعضای شورای صنفی، تنها نهادی که در حال حاضر می‌تواند به دور از جناحین سیاسی موجود کشور به احقاق حق مطرودان جامعه بپردازد وظیفه‌ی خود می‌دانیم تا در برابر این سنگ‌اندازی‌های آشکار بایستیم و در این راستا از تمام توان حقوقی و قانونی خود نیز استفاده کنیم. به همین جهت شورای صنفی دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران بازداشت‌های روز کارگر را‌ محکوم می‌کند و خواهان رسیدگی هر چه سریع‌تر به پرونده‌ی مرضیه امیری و دیگر بازداشتی‌های روزکارگر است.

كارنامه

کپی رایت © 2023 - همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران | استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع آزاد ميباشد | | نقشه‌ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0