![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > دیدگاهها > ارتش ملی ایران خرمشهر را نجات داد
يكشنبه 24 مه 2020
سوم خرداد، ۱۳۶۱، روز آزادسازي خرمشهر پس از ۱۹ ماه اشغال دشمن، روز نمايش هنر جنگ ايراني توسط یک ارتش ملی بود. هرچند که بخشي از ارتش از هم پاشيده و شمار زیادی از بهترین فرماندهان ارتش و نیروی هوایی ايران توسط انقلابیان اسلامی اعدام شده بودند، ولی باقیمانده ارتش زخمی از خودی، همراه با جوانان دلاور سپاه و داوطلبان بسيج كه حتي از آموزش حرفه اي و تجربه نظامي بي بهره بودند و بارها توسط فرماندهان ناکارآمد و بی دانش جنگی سپاه به قتلگاه فرستاده میشدند، با رهبری ارتش سپاه سوم صدام حسين را كه يكي از مجهزترين و كارآمدترين در يكي از قدرتمندترين ارتش هاي جهان بود شكست دادند. ارتش صدام حسین كه نه تنها ابرقدرت شوروي را به عنوان پشتيبان داشت، بلكه كشورهايي مانند امريكا، انگلستان، فرانسه و آلمان هم به آن كمكهاي تسليحاتي و اطلاعاتي مي دادند و پيوسته جايگاه و تحركات ارتش ايران و سپاه پاسداران را به آگاهي آنها ميرساندند تا راهكارهاي جنگي ارتش و نیروی هوایی ايران را خنثي كنند. ارتشي كه همچنین همه كشورهاي عربي، بجز دو تا، از آن عليه ايران پشتيباني مي كردند.
در برابر اين سپاه قدرتمند و روزآمد كه از نابساماني در نیروهای نظامی ايران سوء استفاده كرده به ايران حمله و خرمشهر را تصرف كرده بود، لشگر۹۲ زرهي اهواز قرار داشت. لشگر ۹۲ آسيب زيادي از نابساماني هاي سالهاي پس از انقلاب ديده بود. فرمانده لشگر و فرمانده تيپ ۱ توسط عوامل انقلابي تيرباران و فرمانده تيپ ۲ آن زنداني و شمار ديگري از افسران باتجربه پراكنده یا مهاجر شده بودند. با نفوذ و دخالت جوانان ماركسيست اسلامي و طرح آنها براي بومي سازي خدمه ارتش، بسياري از خدمه حرفه ای جنگ افزارهاي زرهي مانند تانكهاي ام۶۰ و چيفتن از استان خوزستان رانده شده بودند، بطوري كه از ۴۸۰ تانك لشگر ۹۲، فقط ۴۰ تانك، به علت عدم رسيدگي و نداشتن خدمه نظامي، آماده خدمت بوند. فرمانهاي ضد و نقيض از شخصيت هاي انقلابي و سياسي و مذهبي كه فاقد دانش نظامي بودند صادر مي شد. براي مثال، فرماندهي تيپ ۱ زرهي را به يك افسر مخابرات سپرده بودند، و بهمين علت تلفات سنگيني به آن وارد آمد. سپس سرهنگ شهبازي فرماندهي آن را بر دوش گرفت و به ساماندهي تيپ تانک پرداخت. بطور كلي لشگر ۹۲ زرهي قدرتمند اهواز كه صدام حسين از آن بشدت وحشت داشت از هم پاشيده و بهيچوجه آمادگي جنگي نداشت. تيپ تانك با همان شمار كمي تانك كه آماده عمليات كرده بودند وارد ميدان شد. كمبود خدمه آنقدر شديد بود كه خود فرمانده تيپ براي پاك كردن لوله هاي تانك جهت شليك مجدد از پيراهنش استفاده ميكرد. با واگذاري فرماندهي لشگر به سرهنگ زرهي مسعود منفرد نياكي در مهرماه ۱۳۵۹، و پس از شهيد شدن او به سرهنگ غلامرضا قاسمي (كه در سي امين سالگرد نبرد خرمشهر درگذشت) لشگر ۹۲ رو به سامان يافتن گرفت. گردان تانك را سرگرد علي صفوي بر عهده گرفت و حماسه گذر گردان تانك از منطقه رملي و بستن پشت دشمن را آفريد. تيپ يك در يك عمليات شگفت انگيز خود را به پشت مقر فرماندهي و لجيستيكي سپاه ۳ عراق رساند و ارتباط آن را به بدنه قطع كرد.
در عمليات آزادسازي خرمشهر، لشگر ۹۲ زرهي ارتش ايران با يكي از ماندگارترين تاكتيك هاي جنگي در تاريخ جنگ توانست فرماندهي سپاه دشمن را از پشت محاصره و كل سپاه مقتدر صدام حسين را، با كمك تيپ هاي پياده مشهد و سنندج، كماندوهاي ارتش، پاسداران و بسيجيان تار و مار نمايد. نقشه جنگي ارتش ايران چنان ماهرانه و مبتكرانه و غافگيرانه بود كه همه كشورهايي كه به صدام حسين كمك مي كردند انگشت به دهان ماندند. در اين عمليات كه ما كمتر از ۶ هزار تن را از دست داديم، از دشمن ۱۶ هزار تن كشته و ۱۹ هزار تن اسير شدند.
در آزادسازي خرمشهر، بار ديگر دانش نظامي و هنر جنگي ايراني و هوشمندي رزمندگان ايران جهان را شگفت زده كرد. تاكتيك جنگي ارتش ملی ایران با پشتيباني جوانان دلاور سپاه پاسداران و جان بركفان بسيج به جهانيان ثابت كرد كه شكستن اراده دفاعي ايرانيان كار آساني نيست. اين هشداري باشد به برخي همسايگان آزمند و گمراه ما تا خود را از اين توهم كه پشتيباني سياسي و نظامي بيگانگان آنها را قدرتمند كرده آزاد كند.
كورش زعيم
تهران - سوم خرداد ۱۳۹۹خ