![]() |
![]() |
صفحه نخست |
متن سند همبستگی
|
شورای اجرایی
|
هموندان همبستگی
|
پیوستن به هموندان
|
Facebook
![]() |
پذيرش > گزارش > تایید حکم ۱۶ سال زندان علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی نخبه دانشگاه (...)
دو شنبه 6 ژوئن 2022
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری اعلام کرد شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران مستقر در دادگاه انقلاب، احکام بدوی مجموعا ۱۶ زندان علیه علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی نخبه بازداشتی را عینا تایید کرد.
نیلی که وکالت علی یونسی را برعهده دارد، روز دوشنبه ۱۶ خرداد به پایگاه خبری امتداد گفت این دو دانشجوی بازداشتی دانشگاه شریف در دادگاه بدوی به اتهام تخریب به ۱۰ سال، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی ۵ سال و تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بودند که دادگاه تجدید نظر، عینا این حکم را تایید کرده و بر این اساس، حکم اشد، یعنی ۱۰ سال حبس قابل اجرا خواهد بود.
او با تاکید بر ایراداتی که در روند دادرسی وجود داشت، افزود: «یکی از مهمترین بحثها، ایراد شکلی درباره تغییر عنوان اتهامی است که قواعد شکلی قانون آیین دادرسی کیفری در دادگاه بدوی رعایت نشده بود. با این حال، دادگاه تجدیدنظر به این موضوع نیز توجه نکرده و رای را عینا مورد تائید قرار داد.»
این وکیل دادگستری گفت: «️اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور را در مراحل بعدی پیگیری میکنیم. ضمن اینکه، امیدواریم با توجه به صدور رای قطعی پرونده، موکلین ما از بند امنیتی ۲۰۹ خارج شوند.»
به گفته نیلی، این دو دانشجوی نخبه از بیش از دو سال پیش در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین محبوس هستند.
این وکیل دادگستری پیشتر گفته بود درخواست «نهاد امنیتی» این بوده که یونسی و مرادی، تا زمان صدور حکم در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین بمانند.
پیشتر سازمانهای حقوق بشری پخش اعترافات اجباری یونسی و مرادی مبنی بر همکاری با سازمان مجاهدین خلق و ساخت و استفاده از بمبهای آتشزا و صوتی را زمینهسازی برای صدور احکام سنگین علیه آنان دانستهاند.
قبل از آن، وکیل علی یونسی از اتفاقات بیسابقه در پرونده موکلش و همچنین فشار بر او برای انجام اعترافات تلویزیونی خبر داده بود. او افزود اقرار آنها بعد از حدود ۵۰ روز انفرادی، بدون هیچگونه تماس تلفنی و بدون حق دسترسی به وکیل بوده است.
علی یونسی، برنده مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و امیرحسین مرادی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری روز ۲۲ فروردین ۹۹ بازداشت شدند.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی وقت قوه قضاییه، نیز چند ماه پس از بازداشت این دانشجویان آنها را به ارتباط با مجاهدین خلق و اقدامات «خرابکارانه» متهم کرد؛ اتهامی که از سوی خانواده و وکلایشان رد شده است.